И носът определя характера

Скоро  ирисовата характеристика и пръстовите отпечатъци може би ще отидат в историята. Нова техника ще помага за залавянето на престъпници. Учени от британския университет в Бат са разработили нов идентификационен метод  на хора - по н

2010-04-16 18:42:30
И носът определя характера
Скоро  ирисовата характеристика и пръстовите отпечатъци може би ще отидат в историята.
Нова техника ще помага за залавянето на престъпници. Учени от британския университет в Бат са разработили нов идентификационен метод  на хора - по носа. 

Те се чудят защо, след като носа е нещо, което не може да се скрие, досега е пренебрегван в биометриката. Чрез системата за триизмерно сканиране "Фотолице" ,  са идентифицирани няколко основни мерки на носовете и на базата на тези параметри  е  разработен  софтуер за разпознаване.

Учените са класифицирали носовете, на базата на триизмерни сканирания.  
в шест типа по основни характеристики- връх, профил и широчина между очите. Носовете са римски, гръцки, нубийски, орлов, чип и островърх. Изследвани са 40 души, на които са направени внимателни проучвания.  Предстои обхватът на изследването  да бъде  разширен и да може да се прави разлика и  между роднини. 

Засега новият метод не може да замести ирисовата характеристика и пръстовите отпечатъци, но той иа много предимства. Вярно, че носът може да бъде  счупен или коригиран чрез пластична хирургия, но това са доста драстични стъпки.

Британските специалисти засега препоръчват новият метод за идентификация да се използва в комбинация с някой от вече познатите.

Интересно е да се знае, че различните типове носове издават и характера.

Хората с орлов нос сами се справят с живота и не обичат да следват тълпата. те често се бунтуват и не им е нужно одобрението на другите. Не се интересуват от чуждото мнение. Най-щастливи са, когато успеят да постигнат целите си. Джон Ленън  е имал такъв нос.

Гръцкият нос издава човек, който винаги е готов за действие. Тези хора  имат организационни умения и са добри лидери. Те умеят да прикрият емоциите си и да мислят логично, но едновременно с това да бъдат и добри измамници. Такъв нос е имал адмирал  Нелсън.   

Островърхият нос предполага мил и любезен човек, който не се притеснява да проявява характер. Тези хора са големи оптимисти,  те подкрепят близките си  в техните начинания, показват любовта си, отворени са към новото. Мерилин Монро е имала такъв нос.

Острият леко закривен римски нос е характерна черта за лидерите. Това са силни личности, които премерват  всяка крачка или дума. Те умеят да вдъхновяват околните и не прибързват с вземането на решения, те са добри организатори и рядко показват агресия.
Такъв нос е има Ейбрахъм Линкълн.

Чипият нос е характерен за находчивите и остроумни хора, тези хора действат и мислят бързо, но понякога  прекаляват и стигат до агресия. Според учените тези хора са много внимателни към половинките си. Такъв нос има Мохамед Али.   

Нубийски нос има  настоящият президент на САЩ - Барак Обама. Този нов - дълъг и широк в основата си, показва, че  притежателят му е идеен и страстен. Това са хора които търсят промяна, любопитни са и изразяват емоциите си. Те са харизматични и привлекателни за околните, но когато емоциите вземат връх, те  стават избухливи.   
   Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия